De regels van vuurwerk kopen en verkopen

Iedereen is er tegenwoordig aan gewend dat je binnen no-time je bestelling geleverd hebt. Zodra je op de bestelknop klikt in een webshop, word je direct doorverwezen naar je winkelmandje om je bestelling af te ronden. Eenmaal je bestelling betaald? Dan ontvang je binnen een paar uur vaak al een track and trace code waarbij je de bestelling ook nog eens kan volgen tot aan de aflevering. Ideaal toch? We zijn het zo gewend dat het bijna niet meer weg te denken is. Toch zijn er nog een aantal markten of producten waarbij dit nou eenmaal niet zo makkelijk gaat. Een van deze producten is vuurwerk.

Wetgeving rondom vuurwerk

Vuurwerk is een populair product waar ieder jaar een groot aantal mensen veel geld aan uitgeven. Toch is er een wet waar behoorlijk wat regels in staan wat betreft de koop en verkoop van deze producten. Zo mag je bijvoorbeeld alleen vuurwerk kopen op wettelijke verkoopdagen. Dit zijn in de meeste gevallen de laatste drie dagen van het jaar. Je mag per huishouden maar maximaal 25 kg vuurwerk bezitten. Daarnaast is het ook mogelijk voor gemeentes om een vuurwerkverbod in te brengen. Buiten de wettelijke verkoopdagen zijn er ook regels voor het afsteken. Hierin zijn tijden afgesproken waarbinnen er vuurwerk afgestoken mag worden.  

Vuurwerk kopen in Duitsland

Een groot aantal Nederlanders trekt tegen het einde van het jaar richting Duitsland om daar vuurwerk te kopen. Het vuurwerk in Duitsland is vaak goedkoper en er wordt in veel gevallen ook een breder assortiment aangeboden. Als je je afvraagt of je vuurwerk mag kopen in Duitsland. Zolang je vuurwerk koopt dat voldoet aan de Nederlandse eisen, is het toegestaan om vuurwerk in Duitsland te kopen. ER-Trading is een vuurwerkwinkel op meerdere locaties net over de grens in Duitsland. Het is bij deze vuurwerkondernemer mogelijk om zelf vooraf al online je vuurwerk te bestellen. Het is niet zo dat deze naar je huis gestuurd worden en je daar een track and trace van ontvangt omdat dat simpelweg niet mogelijk is binnen de wetgeving. Je kunt dus bestellen en je vuurwerk afhalen tijdens een van de verkoopdagen in de betreffende vuurwerkwinkels. Wel moet je hierbij even opletten welke soorten vuurwerk je wel en niet mag afsteken in Nederland.